Αν το mail δεν εμφανίζεται σωστά, πατήστε ΕΔΩ
 
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018
Αγώνες Τέχνης 2018
 
 
 
Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή 600 τουλάχιστον μαθητών από 37 Γυμνάσια και Λύκεια της Ελλάδας και της Ομογένειας πραγματοποιήθηκαν οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες, που διοργάνωσαν με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη. Στους Αγώνες Τέχνης οι μαθητές διαγωνίστηκαν στο θέατρο, τη μουσική, την ποίηση, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία και το video.
 
Περισσότερα...
 
 
Επιτυχίες μαθητών μας σε πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής
 
Τα αποτελέσματα για την εισαγωγή σε πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού θα ολοκληρωθούν περί τα μέσα Απριλίου. Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου που έγιναν μέχρι σήμερα δεκτοί είναι...
 
Περισσότερα...
 
 
27 Διακρίσεις στη Β΄Φάση του 78ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «Ο Ευκλείδης»
 
Οι επιτυχόντες μαθητές θα διεκδικήσουν ένα μετάλλιο στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης», που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018....
 
Περισσότερα...
 
 
Πρόκριση μαθητών στον «Διαγωνισμό στη Στατιστική»
 
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάπτυξη της στατιστικής παιδείας στην Ελλάδα», διοργανώνει, για πρώτη φορά, τoν «Διαγωνισμό στη Στατιστική» στην Ελλάδα. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη ταλαντούχων μαθητών...
 
Περισσότερα...
 
 
Στην Εθνική Ομάδα Τae Κwon Do
μαθήτρια  Α΄ Λυκείου
 
Η μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων Ά. Αρχίπωβα (Α΄ Λυκείου) κατέκτησε την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τaekwondo ΙΤΦ στις μάχες κατηγορίας -50 κιλών Νεανίδων     14 - 15 χρονών και εξασφάλισε μία θέση στην Εθνική Ομάδα για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που θα γίνει στην Εσθονία στις 23 - 29 Απριλίου 2018.
 
Περισσότερα...
 
 
8 μαθητές βραβεύθηκαν στον "Μικρό Θαλή"
 
Το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017 μαθητές Α΄ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων συμμετείχαν στον διαγωνισμό «Ο ΜΙΚΡΟΣ ΘΑΛΗΣ».
Διακρίθηκαν οι 8 παρακάτω μαθητές:
1ο βραβείο Α. Γιαννακούλας, Α. Καραφυλλιάς
2ο βραβείο Χ. Μασούτης...
 
Περισσότερα...
 
 
15 μαθητές των Εκπαιδευτηρίων στη Β΄φάση του 30ού Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής
 
15 μαθητές των Εκπαιδευτηρίων πήραν μέρος στον 30ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής και πέρασαν στη Β΄φάση. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από όλη την Ελλάδα....
 
Περισσότερα...
 
 
Πρόκριση για την ομάδα Επιχειρηματολογίας - Αντιλογίας
 
Η ομάδα επιχειρηματολογίας του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη προκρίθηκε στους Προκριματικούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας - Αντιλογίας, που έγιναν στις 25 Φεβρουαρίου 2018, και θα συμμετάσχει στην προημιτελική φάση των αγώνων, στην Αθήνα.
 
Περισσότερα...
 
 
Αργυρό μετάλλιο στο Πρωτάθλημα Σκακιού
 
Η αντιπροσωπευτική ομάδα του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων μας κατέκτησε τη 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο στο 17ο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Νομών Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής, κερδίζοντας έτσι την πρόκριση στο 16ο Πανελλήνιο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού, που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου 2018.
 
Περισσότερα...
 
Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών
 
 
Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, πιστά στο ραντεβού τους με την ελληνική παράδοση, διοργάνωσαν το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, στις 14 Φεβρουαρίου 2018, στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων...
 
Περισσότερα...
 
 
Οι τάξεις γέμισαν με χαρούμενες φατσούλες στο καρναβάλι!
 
 
 
Μέσα σε κλίμα χαράς και κεφιού οι μαθητές του Παιδικού Σταθμού, του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού συμμετείχαν σην αποκριάτικη γιορτή των Εκπαιδευτηρίων. Χρώματα και χαμόγελα πλημμύρισαν το σχολείο. Μικροί και μεγάλοι χόρεψαν σε αποκριάτικους ρυθμούς, τραγούδησαν...
 
Περισσότερα...
 
 
Μαθητικός Διαγωνισμός Hackathlon
 
Η ιδέα του προγράμματος είναι απλή και ταυτόχρονα εντυπωσιακή. Κάθε μαθητής θα πρέπει να «σπάσει» μυστικούς κωδικούς και να πλοηγηθεί από επίπεδο σε επίπεδο στις ειδικά σχεδιασμένες ιστοσελίδες μας.
Για να το πετύχει αυτό, θα πρέπει να λύσει μαθηματικούς και διάφορους άλλους γρίφους, να αναζητήσει πληροφορίες, να επεξεργαστεί διαγράμματα, να εξερευνήσει χάρτες...
 
Περισσότερα...
 
 
Tουρνουά εντέχνου αγγλικού ρητορικού λόγου
Let’s Talk
 
108 μαθητές από δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία της Πτολεμαΐδας, της Ξάνθης, της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης συναντήθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις επάνω σε θέματα που τους αφορούν (Διττός Λόγος, Διαλογική Συζήτηση) καθώς επίσης διάβασαν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο λογοτεχνικά αποσπάσματα της επιλογής τους (Εκφραστική Ανάγνωση Λογοτεχνίας).
 
Περισσότερα...
 
S K Y P E   I N   T H E   C L A S S R O O M
 
 
Εικονική εκδρομή στην Αρχαία Κόρινθο
 
Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας της Μελέτης Περιβάλλοντος «Πώς να ανακαλύπτω την ιστορία του τόπου μου» η Α΄ Δημοτικού πραγματοποίησε εικονική εκδρομή στην Aρχαία Κόρινθο (Skype Vitrualfield Trip).
 
Περισσότερα...
 
«Ένα πιάτο... Ελλάδα»
 
Μέσα σε μία ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα οι μαθητές της Β’ τάξης Δημοτικού συνδέθηκαν διαδικτυακά μέσω skype και συνομίλησαν με τους μαθητές του ελληνικού μειονοτικού δημοτικού σχολείου της Ίμβρου.
 
Περισσότερα...
 
Κ Ο Π Η   Π Ρ Ω Τ Ο Χ Ρ Ο Ν Ι Α Τ Ι Κ Η Σ   Π Ι Τ Α Σ   Α Κ Α Δ Η Μ Ι Ω Ν
 
 
Καλαθοσφαίριση
 
Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης ήταν ο διεθνής καλαθοσφαιριστής Νίκος Χατζηβρέττας, ο οποίος τιμήθηκε για τις σπουδαίες επιδόσεις του και για την πολυετή και πολύτιμη και για την προσφορά του στον αθλητισμό.
 
Περισσότερα...
 
Ποδόσφαιρο & Βόλεϊ
 
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο διεθνής ποδοσφαιριστής Ζήσης Βρύζας. Τα Εκπαιδευτήρια και ο Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος «Ευάγγελος Μαντουλίδης» τον τίμησαν για την προσφορά του στον αθλητισμό.
 
Περισσότερα...
 
Κολύμβηση
 
Οι μικροί αθλητές έδειξαν το κολυμβητικό τους ταλέντο και την πρόοδό τους στο άθλημα στην εκδήλωση Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018 στο κολυμβητικό κέντρο Star Pool Center και κέρδισαν επάξια το χειροκρότημα όλων.
 
Περισσότερα...
 
 
«Από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό»
 
Για άλλη μια χρονιά ξεκίνησε το πρόγραμμα γνωριμίας των Νηπίων με την Α΄ Δημοτικού, «Από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό». Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού οι μαθητές των Νηπίων πραγματοποιούν προγραμματισμένες επισκέψεις στις τάξεις της Α΄ Δημοτικού, όπου κάθονται στα θρανία και συνομιλούν με τις δασκάλες, γνωρίζουν...
 
Περισσότερα...
 
 
«Leaders for a Day»
 
Οι μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων Ε. Κιμπουροπούλου και Ε. Χρυσάφη (Α΄Λυκείου), που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Εικονική Επιχείρηση του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, επιλέχθηκαν, για να συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική δραστηριότητα - ημερίδα «Leaders for a Day ή αλλιώς Ηγέτης για μία Ημέρα».
 
Περισσότερα...
 
 
Ο Ι   Σ Υ Γ Γ Ρ Α Φ Ε Ι Σ    Σ Υ Ζ Η Τ Ο Υ Ν   
Μ Ε   Τ Ο Υ Σ   Μ Ι Κ Ρ Ο Υ Σ   Α Ν Α Γ Ν Ω Σ Τ ΕΣ
 
 
«Ήταν κάποτε ένα όνειρο»
 
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων E. Μαντουλίδη πήραν μέρος στην παρουσίαση του βιβλίου «Ήταν κάποτε ένα όνειρο» της Έλλης Πεταλά, εκδόσεις Πατάκη, στο βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης.
 
Περισσότερα...
 
 
«Η Ρουμπίνη των δασών» και οι μαθητές της
Γ΄ Δημοτικού
 
Με μεγάλη χαρά οι μαθητές της Γ΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη αποδέχτηκαν την πρόσκληση της συγγραφέα Λίνας Μουσιώνη να τη βοηθήσουν στην παρουσίαση του καινούριου βιβλίου της...
 
 
Περισσότερα...
 
 
Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο
 
Οι μαθητές της Δ΄ Δημοτικού επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, όπου, χωρισμένοι σε ομάδες εργασίας, κατέγραψαν πληροφορίες, συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας και παρουσίασαν τα δεδομένα που συνέλεξαν για τη ζωή, τα ήθη και τα έθιμα των αρχαίων Μακεδόνων...
 
Περισσότερα...
 
 
Οι παππούδες και οι γιαγιάδες διηγούνται παραμύθια στους μαθητές του Παιδικού Σταθμού
 
Στο πλαίσιο του πρωτοποριακού προγράμματος «Το κουκί και το ρεβίθι», προσκαλέσαμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες των μαθητών του Παιδικού Σταθμού να επισκεφθούν τις τάξεις όπου φοιτούν τα εγγόνια τους, για να διηγηθούν ένα λαϊκό παραμύθι της αρεσκείας τους.
 
Περισσότερα...
 
Α Π Ο   Μ Ι Κ Ρ Ο Ι   Σ Τ Ο   Μ Ο Υ Σ Ε Ι Ο
 
Τα Blossoms στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
 
Αφού κάλυψαν αρκετές θεματικές ενότητες που σχετίζονται με το ανθρώπινο σώμα και τη φύση, όπως τα μέρη του σώματος, τα συναισθήματα και την ποικιλομορφία των ανθρώπων, τα Blossoms προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα και παρακολούθησαν το ενδιαφέρον πρόγραμμα «Τα Διάφορα Πρόσωπα της Τέχνης», στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
 
Περισσότερα...
 
 
Tα Beatles στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
 
Όπως κάθε χρόνο, ξεκινά το Πρόγραμμα Λογοτεχνίας και Λόγου "Booktime" το οποίο θα ολοκληρωθεί με μια μεγάλη ομαδική κατασκευή!
Λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορετικές χρήσεις του χαρτιού στο πλαίσιο αυτής της κατασκευής , τα Beatles επισκέφτηκαν το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Πήραν μέρος στο πρόγραμμα «Χαρτί»...
 
Περισσότερα...
 
 
Τα Νήπια ταξιδεύουν «Από τη γη στο διάστημα»
 
Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Από τη γη στο διάστημα» οι μαθητές των Νηπίων επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις αίθουσες του Μουσείου, όπου μέσα από παιχνίδια αναζήτησης και ανακάλυψης προσπάθησαν να εντοπίσουν τους θεούς του Ολύμπου...
 
Περισσότερα...
 
 
Νήπια και Beatles «ταξιδεύουν στο σύμπαν»
 
Μέσα στο εντυπωσιακό κινητό πλανητάριο Starlab, που στήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου μας, επιστήμονες με ειδικές γνώσεις αστρονομίας έγιναν οι οδηγοί μας και μας ταξίδεψαν στο σύμπαν.
Οι μικροί μαθητές των Νηπίων και των Beatles επισκέφθηκαν τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος...
 
Περισσότερα...
 
Α Θ Λ Η Τ Ι Σ Μ Ο Σ
Α Γ ΩΝ Ε Σ   Σ Τ'  Δ Η Μ Ο Τ Ι Κ Ο Υ   -   Α'   Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο Υ
 
 
Καλαθοσφαίριση
 
Την Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε αγώνας καλαθοσφαίρισης μεταξύ των μεικτών ομάδων της ΣΤ' Δημοτικού και της Α' Γυμνασίου, στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη.
 
Περισσότερα...
 
Ποδόσφαιρο
 
Οι μαθητές απόλαυσαν έναν συναρπαστικό αγώνα και είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να συνεργαστούν, αλλά και να βιώσουν το πνεύμα της άμιλλας και της αλληλεγγύης, στο πλαίσιο της επιτυχημένης αυτής αθλητικής διοργάνωσης των Εκπαιδευτηρίων.
 
Περισσότερα...
 
 
Έλα και εσύ στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη
 
 
                                                                Περισσότερα...
 
 
 
 

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018, Αθήνα
 
 

Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη

Facebook
Twitter
LinkedIn
Flickr
Instagram
YouTube
 
 
 
 
© 2018 Εκπαιδευτήρια E. Μαντουλίδη